نهایی شدن قانون «عفاف و حجاب» که به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۳ آذر ابلاغ خواهد شد، واکنشهای گستردهای را برانگیخته است. در همین زمینه یک پژوهشگر علوم انسانی به صدای آمریکا گفت که این قانون توسط جمهوری اسلامی ایجاد «شبهمسئله برای به حاشیه بردن مسئله اصلی» است.
به گفته مهریار ظفرمهر، پژوهشگر علوم انسانی، «در ایران پس از انقلاب ۵۷ شاهد حکومت احکام، فتوا و فرمان الهی» به جای «حاکمیت قانون» هستیم.
این فعال مدنی همچنین با تأکید بر این که «اکنون ما ذیل حاکمیت قانون قرار نداریم و زندگی نمیکنیم»، گفت: «آنچه با سوءاستفاده از مفهوم قانون، قانون حجاب و عفاف نامیده میشود، در میان آوردن شبه مسئلهای است از طرف جمهوری اسلامی تا که مسئله اصلی را به حاشیه ببرد.»
به تأکید آقای ظفرمهر، «مسئله اصلی امروز ملت ایران، بازپسگیری حق حاکمیت ملی و بازگشت به حاکمیت قانون است.»
تصویب و نهایی شدن قانون محدودسازی آزادی زنان و اعمال حجاب اجباری بر آنان که با نام «عفاف و حجاب» معرفی شده است، در شبکههای اجتماعی نیز واکنشهای گستردهای به دنبال داشته است.
مریم لطفی، روزنامهنگار، با اشاره به موارد زنکشی از جمله قتل عمد رومینا اشرفی به دست پدرش که مجازات تنها ۹ سال زندان برای قاتل در پی داشت و همچنین صدور حکم تنها هشت سال و دو ماه حبس برای همسر مونا حیدری که سر این دختر نوجوان را بریده بود، گفت: «اما بر اساس قانون حجاب، ارسال فیلم یا عکس درباره حجاب به افراد یا رسانههای خارجی بار اول دو تا پنج سال و در صورت تکرار، پنج تا ۱۰ سال حبس همراه با ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون [تومان] جریمه دارد.»