ممنوعیت ملاقات و تماس تلفنی نسیم سلطان‌بیگی در زندان اوین تمدید شد

ممنوعیت ملاقات و تماس تلفنی نسیم سلطان‌بیگی در زندان اوین تمدید شد

ایران جلیلی، مادر نسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگار زندانی، از تداوم ‏ممنوعیت ملاقات و تماس تلفنی او تا روز هفتم بهمن ماه خبر داد.

‏خانم جلیلی روز پنجشنبه ۲۱ دی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «با وجود گشایش‌هایی برای برخی زندانیان زن در زندان اوین، دخترم، نسیم سلطان‌بیگی همچنان ممنوع التماس و ممنوع الملاقات است.»

‏به گزارش‌ منابع خبری در ایران، محدودیت‌‌های ایجاد شده برای زنان زندانی در اوین پس از آن اجرا شد که آنها در اعتراض به حضور مسئولان قضایی در بند زنان زندان اوین، اقدام به خواندن سرودهای اعتراضی و سر دادن شعار کردند.

صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، روز نهم دی‌ در روایتی از بازدید شماری مقامات قضایی جمهوری اسلامی از بند زنان زندان اوین نوشت که مقامات پس از واکنش زنان زندانی و سر داده شدن شعار، «از بند گریختند»

بر همین اساس، نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نسیم سلطان‌بیگی، سه روزنامه‌نگار زندانی، به دلیل همخوانی آهنگ سفرناک از پشت تلفن، از ملاقات محروم شدند.

خانم سلطان‌بیگی، شامگاه ۲۱ دی‌ ۱۴۰۱، هنگام خروج از ایران به دست ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در فرودگاه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

او در هفدهم بهمن سال گذشته با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

این روزنامه‌نگار در روز ۳۰ آبان سال جاری برای تحمل محکومیت سه سال و نیم حبس برای «پنجمین بار» زندانی شد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز سه شنبه ۱۹ دی، اقدامات تنبیهی انجام شده علیه الهه محمدی، نیلوفر حامدی و نسیم سلطان بیگی، در زندان اوین را به شدت محکوم کرد و از مقامات ایران خواست که همه روزنامه‌نگاران زندانی را آزاد کنند.

آنتونی بلانگر، دبیر کل این فدراسیون، گفت: «سرکوب فزاینده رسانه‌ها، دستگیری مداوم روزنامه‌نگاران و افزایش فشار بر خبرنگاران ایرانی، نگرانی‌ها را افزایش داده است.»

آقای بلانگر افزود: «سرکوب رسانه‌ها در ایران زنگ خطر را در مورد نقض شدید جریان آزاد اطلاعات به صدا درآورده است و همین الان باید متوقف شود. تمام روزنامه نگارانی که به طور ناعادلانه پشت میله های زندان محبوس هستند باید فورا آزاد شوند».

بر اساس گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در حال حاضر ۹ روزنامه‌نگار همچنان «به طور ناعادلانه در زندان‌های ایران محبوس هستند.»