هرانا: زارا اسماعیلی، هنرمند جوان ۹ روز پیش بازداشت شد و  خانواده‌اش هنوز از محل نگهداری او اطلاعی ندارند

هرانا: زارا اسماعیلی، هنرمند جوان ۹ روز پیش بازداشت شد و خانواده‌اش هنوز از محل نگهداری او اطلاعی ندارند

زارا اسماعیلی، هنرمند جوان اهل کرج که اجراهایش بدون حجاب اجباری در مکان‌های عمومی بارها در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده است پس از ۹ روز که از بازداشتش گذشته است هنوز در «بلاتکلیفی» به سر می‌برد.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده خانم اسماعیلی گزارش داده است که او در روز پنجم مرداد در منزل شخصی‌اش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و خانواده‌اش هیچ اطلاعی از دلیل بازداشت، اتهامات و حتی محل نگهداری او ندارند.‌

هرانا نوشته است که این هنرمند ۲۹ ساله یک روز پیش از بازداشت تلاش کرده بود از بازداشت یکی از دوستانش توسط پلیس امنیت تهران جلوگیری کند که مأموران با خشونت با او برخورد کردند.

زارا اسماعیلی اجراهای زیادی در شهرک اکباتان، باغ فردوس تهران و مترو داشته است.
صدای قدرتمند این هنرمند جوان و اجراهایش از ترانه‌های هایده، و ایمی واینهاوس، خواننده فقید بریتانیایی با استقبال بسیار مردم همراه می‌شد.

برخورد مأموران جمهوری اسلامی با زنان به خصوص در ارتباط با پوشش اختیاری از زمان اعتراضات «زن،زندگی،آزادی» که پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد رقم خورد شدت گرفت.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز ۲۲ فروردین گذشته در سخنرانی نماز عید فطر خود با فرمانی جدید به «آمران به معروف» که پیش‌تر آنها را «آتش به اختیار» توصیف کرده بود، از آنها خواست تا «با هنجارشکنی دینی برخورد کنند.»

از همان زمان مقامات جمهوری اسلامی با اجرای «طرح نور»، نیروهای انتظامی و لباس شخصی‌ها را در خیابان‌های شهرهای مختلف ایران مستقر کردند، اما با وجود بازداشت‌های گسترده، مقاومت مدنی زنلن در مقابل سرکوب‌ها و خشونت‌ها ادامه دارد.

تشدید سختگیری‌ها در مورد حجاب اجباری با انتقاد گسترده نهادهای حقوق بشری همراه شده است.

سازمان عفو بین‌الملل در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مقامات جمهوری اسلامی که روز ۱۹ اردیبهشت منتشر شد، از جمهوری اسلامی خواست تا با لغو قوانین حجاب اجباری، به مجازات زنان و دختران ایرانی برای سرپیچی از این قوانین پایان دهد.

عفو بین‌الملل همچنین درخواست کرد تا همه کسانی که به دلیل سرپیچی از رعایت حجاب اجباری بازداشت به سر می‌برند «بی قید و شرط» آزادی شوند.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌ مذهبی بین‌المللی نیز روز هفدهم اردیبهشت، در بیانیه‌ای با اشاره به سرکوب فزاینده زنان و دختران در ایران به دلیل «سرپیچی» از قوانین حجاب اجباری، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه مقامات جمهوری اسلامی، از جمله مقامات امنیتی شد.

در بیانیه این کمیسیون آمده است که ایالات متحده با هماهنگی متحدانش تحریم‌هایی را علیه حکومت ایران به دلیل اقدامات نظامی و عملیات مخرب سایبری وضع کرده و اکنون باید مقامات جمهوری اسلامی را به دلیل سرکوب حقوق بشر که تحت حمایت قوانین بین‌المللی است، پاسخگو کند.