ایران یکی از ۱۰ زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران است

ایران یکی از ۱۰ زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران است

سازمان «کمپین حقوق بشر در ایران» می‌گوید دست‌کم ۳۴ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای از نیمه نخست سال جاری میلادی توسط جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند.

‌از این تعداد، حداقل ۷ روزنامه‌نگار از جمله الهه محمدی و نیلوفر حامدی که به دلیل اطلاع‌رسانی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بازداشت شده بودند، در زندان هستند.

بررسی‌های این سازمان حقوق بشری همچنین نشان می‌دهد که از یازدهم دی‌ماه سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۸۱ پرونده قضایی علیه روزنامه‌نگاران، خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای ثبت شده است.

کمپین حقوق بشر در ایران به مناسبت روز جهانی «پایان دادن به مصونیت عاملان جنایات علیه روزنامه‌نگاران» با استناد به مستندات داخل ایران گزارش داده است که مقامات جمهوری اسلامی برای سرکوب و ارعاب روزنامه‌نگاران دست به اقدامات خودسرانه‌ای چون غیرفعال کردن سیم‌کارت‌های تلفن و یا مسدود کردن حساب‌های بانکی آنها می‌زند.

یک وکیل حقوق بشری ساکن ایران به این سازمان حقوق بشری گفت که اینها روش‌هایی هستند که اثبات آنها برای فرد قربانی در دادگاه و هر مرجع قضایی «ناممکن» است چون از شیوه‌های «موذیانه و امنیتی» برای تخریب زندگی روزمره شخص بهره می‌برند و هیچ مقام مسئولی برای آن پاسخگو نیست.

هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران از جامعه جهانی خواسته است تا در برابر «سرکوب فراملی روزنامه‌نگاران» توسط جمهوری اسلامی، اقدامی «روشن و مشخص» در پیش گیرد.

بهنام دارایی‌زاده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر ارشد این سازمان، می‌گوید علاوه بر «تهدیدهای نظام‌مند و جدی» جمهوری اسلامی علیه روزنامه‌نگاران در داخل ایران، گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی کشورهای غربی از جمله آمریکا، بریتانیا و کانادا نشان می‌دهد که روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای در خارج از کشور نیز حتی بی آنکه خودشان اطلاع داشته باشند، تحت خطر و تعقیب عوامل جمهوری اسلامی بوده‌اند.

در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، اسناد منتشر شده در جریان هک سایت‌های قوه قضائیه، صدور احکام غیابی برای تعدادی از روزنامه‌نگاران خارج از ایران از جمله خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا را به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» افشا کرد.