با بازداشت تعدادی از خبرنگاران محلی در ایران، رسانه‌ها از آغاز دور جدید فشار بر فعالان رسانه‌ای خبر می‌دهند

با بازداشت تعدادی از خبرنگاران محلی در ایران، رسانه‌ها از آغاز دور جدید فشار بر فعالان رسانه‌ای خبر می‌دهند

منابع خبری در ایران از آغاز دور تازه فشار نهادهای امنیتی بر فعالان رسانه‌ای و بازداشت دو خبرنگار محلی در ارومیه و جوانرود خبر دادند.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو در گزارشی اعلام کرد که روز یکشنبه ١٩ فروردین ١٤٠٣ رسول گله‌بان، از روزنامه نگاران و فعالین رسانه‌ای در ارومیه توسط پلیس «فتا» بازداشت شده است.

آنطور که هه‌نگاو نوشته است این بازداشت به واسطه شکایت دادستان عمومی و انقلاب ارومیه صورت گرفته است. این فعال رسانه‌ای صاحب امتیاز و همچنین مدیرمسئول پایگاه خبری «ارومیه ٢٤» است.

هه‌نگاو همچنین از بازداشت ایرج محمدزاده از روزنامه‌نگاران و فعالین اهل جوانرود در استان کرمانشاه توسط نهادهای امنیتی خبر داده است.

بنابر اعلام این رسانه حقوق بشری، محمدزاده دانشجوی دکترای علوم سیاسی نیز است که پس از احضار به دادگاه جوانرود، توسط نهادهای امنیتی بازداشت شد.

این بازداشت‌ها در حالی‌است که براساس اعلام منابع خبری، توضیحی در مورد چرایی بازداشت‌ها داده نشده است.

مرور خبرها نشان می‌دهد که فشار بر فعالان رسانه‌ای در ماه‌های گذشته شدت گرفته است و در یکی از آخرین موارد، با گذشت دو ماه از زمان بازداشت مهدی افشارنیک، روزنامه‌نگار اقتصادی، و علی تسنیمی، گوینده رادیو فردای اقتصاد، این روزنامه‌نگاران کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت هستند.

جمهوری اسلامی در بازداشت گروهی و برخورد با فعالان رسانه‌ای سابقه طولانی دارد.

اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» رخ داد یکی از مقاطعی بود که جمهوری اسلامی برخورد گسترده با فعالان رسانه‌ای را در دستور کار قرار داد.

در همین راستا سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ دستکم ۷۹ روزنامه‌نگار، از جمله ۳۱ خبرنگار زن، را بازداشت کرد.

با عبور از اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و احتمال بروز دور جدید اعتراضات به واسطه وضعیت بحرانی معیشت در ایران و فشارهای اقتصادی و اجتماعی برخی بر این باورند که نهادهای امنیتی به روش‌های مختلف سعی در مدیریت شرایط دارند.