شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو دهدشت، در استان کهگیلویه و بویراحمد، نوروز رخداد، کارگر ساختمانی و فعال مجازی، را به ۳۷ ماه و ۱۸ روز حبس محکوم کرد.
این کارگر گچکار ۳۴ ساله به اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۷ ماه و ۱۶ روز حبس، به اتهام «توهین به رهبری» به ۱۵ ماه و یک روز و به اتهام «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» هم به ۱۵ ماه و یک روز زندان محکوم شده است.
بر پایه تصویر حکم دادگاه که در وبسایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، منتشر شده گزارش فرمانده بسیج شهرستان کهگیلویه و مطالب منتشرشده در صفحه اینستاگرام نوروز رخداد، از مصادیق اتهامات منتسب به او ذکر شدهاند.
قرار است احکام مربوط به دو اتهام دیگر شامل «نشر اکاذیب رایانهای به قصد تشویش اذهان عمومی» و «انتشار تصاویرمبتذل در فضای مجازی» در دادگاهی دیگر صادر شوند.
جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام نوروز رخداد در آذرماه ۱۴۰۲ در دادسرای انقلاب شهرستان دهدشت برگزار و او روز ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو این شهرستان محاکمه شد.
احکام صادرشده علیه این فعال مجازی تا مدت ۲۰ روز پس از صدور محکومیت قابل تجدیدنظرخواهی است.
سازمان عفو بینالملل روز چهارم اردیبهشت در گزارش سالانه خود اعلام کرد که جمهوری اسلامی در سال گذشته میلادی، آزادی بیان مردم ایران را بیش از پیش محدود کرده است.
به گزارش «خانه آزادی»، حکومت ایران از جمله ناقضان آزادی در سال گذشته میلادی معرفی شده و ایران از لحاظ برخورداری از شاخص آزادی همچنان به عنوان کشوری «غیر آزاد» شناخته شده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز جمهوری اسلامی را «یکی از سرکوبگرترین دولتهای جهان» در حوزه آزادی رسانهها معرفی کرده و ایران را از لحاظ آزادی بیان در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ طبقهبندی کرده است.